I skafferietI skafferiet


Här kan ni ta del av våra tidigare projekt samt lite bilder från en del av våra föreställningar.


Kolla in våra tillbakablicksfilmer här.


"De Knutna Händerna"


Våren 2018 satte vi upp Vilhelm Mobergs "De knutna händerna" som en musikteater. Den utspelar sig på den småländska gården Ulvaskog under sent 1920-tal. Gården ägs av hemmansägare, änkemannen Adolf Bengtsson och den välskötta gården bebos inte bara av Adolf utan även av hans fyra barn Emil, Signe, Erik, Mari samt hans syster Tilda. Barnen är dock vuxna nu och som för många andra börjar ett eget liv i storstaden locka. Med löften om guld och gröna skogar, ställs Adolf till slut inför ett livsavgörande beslut.


Vi fick av Vilhelm Mobergssällskapet ett stipendium för denna uppsättning"Scener ur ett äktenskap"


Hösten 2017 tjuvstartade vi firandet av Ingmar Bergman, som skulle fyllt 100 år 2018, med att sätta  upp  "Scener ur ett äktenskap" på Växjö Teater.

Denna uppsättning valde vi att ha publiken på scenen!


"Little Shop of Horrors"


Musikalen handlar om den unge floristen Seymour som får tag i en märklig planta, som egentligen är en utomjording. Han döper den till Audrey II, efter sin hemliga kärlek Audrey. Plantan lockar många besökare till hans butik, men den har en mörk sida, den lever på människoblod, vilket leder till att Seymour, för att upprätthålla butikens popularitet, börjar döda människor för att föda Audrey II.

 

 

"Little Shop Of Horrors" baserar sig på en film från 1960 med samma namn. Pjäsen sattes för första gången upp i början av 80-talet och 1986 filmatiserades den med bland annat Rick Morranis och Steve Martin i huvudrollerna.

 

Det är en fartfylld, spännande men framför allt, rolig pjäs med otroligt medryckande och skön musik inspirerad av det glada 60-talet.


"Herrar"


Vintern 2016 spelade Dramatörerna julkomedin "Herrar" på Växjö Teater. Det hördes många härliga skratt ifrån salongen!


"Fröken Julie"


Sommaren 2016 tog Dramatörerna klassikern "Fröken Julie" till Teleborgs Slottspark och befäste ryktet som en legitim sommarteaterförening.


"Spelman på taket"


Spelman på taket var utan tvekan en av de uppsättningar som vi med absolut stolthet kan säga var en av våra mest omtumlande, intensiva och genuina uppsättningar.


"Emil 50 år"


2013 fyllde vår kära Emil 50 år och för att fira honom spelade Dramatörerna en egenkomponerad pjäs där Emil, 50 år firades på scen med återblickar från hans forna dagar.


Mer =>

Senaste nytt:


2020-03-24

Viktig information om kommande

produktoner och Coronasituationen. Läs mer här


2020-02-15
Inspelning av dokumentären

om förlisningen av Per Brahe


2020-01-20

Filmquiz och improvafton


2020-01-12

Inspelning av reklamfilm för 

vikingarestaurangen

"Valhalla Grill och Restaurang" i Örebro


Se filmen här


2019-11-19

Dramatörerna håller bokquizz

och improv under Läsfest.


2019-11-16

Dramatörerna håller bokquizz

och improv under Läsfest.